Hawa’Ii

Tulvalla Maalismaan voimalaitoksen kohdalle Iijoen vanhaan uomaan  syntyy iso, murtuva aalto, joka veden vähetessä muuttuu stopparimaisemmaksi. Virtauksen ollessa Maalismaalla 600 m3/s tai vähän alle, rupeaa keula jo kolisemaan kiviin jos sitä upottaa aallon pohjalla. Virtaamalla 850 m3/s paikka on tosi hyvä ja vain paranee, jos vesi tästä lisääntyy. Akanvirtaan pääsy hankaloituu kyllä samalla. Ei kannata meloa täällä, jos eskimo ei ole varmalla pohjalla.

Seuraavassa pohjapadossa on aika juhlava hontto, ei kuitenkaan vaikuta vaaralliselta (600-850 m3/h vesillä). Rantaan ehtinee uida ennen honttoa.

Parkkipaikka sijaitsee Iijoen vanhan uoman ja Maalismaan voimalaitoksen alakanavan välisellä kannaksella, aallon kohdalla. Aja Iistä jonkun matkaa Yli-Iin suuntaan ja käänny juuri ennen Iijoen ylittävää rautasiltaa Maalismaan suuntaan. Tästä ajetaan 16 km ja heti kun tie on ylittänyt Maalismaan voimalaitoksen, käännytään vasemmalle Voimalatielle. Voimalatie tekee mutkan oikealle, mutta kärrytie jatkaa suoraan. Ajetaan hieman tätä kärrytietä ja pelipaikka on oikealla aivan tien vieressä.

Vedenkorkeus

Sijainti