Melontavarusteiden lainaus

Seuran kajakkeja säilytetään kahdessa paikassa: Oulujoen rannalla Nokkalan venevajassa ja meren tuntumassa Mustasalmen rannassa. Kalustoa voivat lainata vain seuran jäsenet. Kesästä 2023 kajakit varataan käyttöön sähköisestä varauskirjasta. Avaa varausohjeet.

Kalustosta, lainauksesta ja säilytyspaikkojen avaimista voi kysellä seuran sähköpostiosoitteesta kysy(at)osm.fi.

Nokkalan vaja

Mustasaaren kontti

Lainausohjeet

Ennen käyttöä

Kun saavut vajalla ja olet ottamassa kajakkia lainaan, varaa aina kajakki varauskalenterista. Jos vajalla on paikalla kajakki, joka on varattu, niin varattua kajakkia ei voi lainata. Odota varauksen loppumista, ennenkuin lainaat kajakin käyttöösi.

Sähköisestä varauskalenterista ei voi nähdä toisten jäsenten varauksia, joten muista aina perua varauksesi, jos et tarvitse varaamaasi kajakkia. Nyt se onnistuu helposti kotisohvalta, samoin myös vapaan kaluston tarkistaminen.

Käytön jälkeen

Kalustoa lainaavan on puhdistettava ja kuivattava kajakit sisältä ja ulkoa käytön jälkeen. Tavaratilojen kannet on jätettävä auki. Meri- ja kuitukajakkeja ei saa vetää maata myöten, etteivät peräsimet/peräevät rikkoudu. Liivit ja aukkopeitot puhdistetaan ja ripustetaan kuivumaan.

Varauksen säännöt

Oulun seudun melojien jäsenet ja perheenjäsenet voivat varata yhden kajakin enintään neljäksi päiväksi jäsentä kohden ilmaiseksi. Kajakkien lainaus kuuluu jäsenmaksun hintaan. Kysy lupa seuralta, jos haluat lainata kajakkia/kajakkeja pidemmäksi aikaa. Seuran  retkille ei tarvitse kysyä lupaa.

Jäsen voi halutessaan varata useamman kajakin kerrallaan, kuitenkin maksimissaan kolme kajakkia, esimerkiksi viedessään ystäviä tutustumaan melontaan. Jäsenen on itse tehtävä varaus ja oltava mukana melontaretkellä. Jäsen voi varata vain kerran kajakin ystävälle. Tämän jälkeen ystävän innostuessaan melonnasta on itse liityttävä seuran jäseneksi ja varattava itse oma kajakkinsa.

Rikkoutunut kalusto

Kun huomaat kajakin tai jonkin muun varusteen olevan rikki, niin kerro ongelmasta lomakkeella. Jos osaat korjata rikkoutuneen kaluston, niin seura arvostaa sitä kovasti ja korjaaminen on sallittua. Ilmoita silloin viasta lomakkeella ja kerro, että korjaat kaluston. Kalusto poistetaan varauskalenterista korjauksen ajaksi.