Tervetuloa melonnan maailmaan

RETKIMELOJALLE RIITTÄÄ VESIÄ

Melonta on oiva tapa liikkua luonnossa ja hyviä kohteitahan Suomessa riittää, tuhannet järvet ja lukuisat joet odottavat kulkijaa. Kajakkiin sopii helposti viikonkin reissun tarvikkeet, mutta arjesta pääsee irti lyhyemmälläkin retkellä. Helpoilla vesillä retkeily sopii kaikille kuntoon ja melontataitoihin katsomatta.

Oulussa seuran vajoilta pääsee näppärästi lenkille: Nokkalasta Oulujoelle sekä Hietasaaresta Mustasalmea pitkin Hartaanselän sokkeloihin kaupungin edustalle. Veneliikenne ja Oulujoen virtaus ovat näissä suurin huolenaihe. Kun pysyy pois veneväyliltä, meloo Rautasillan yläpuolella ja varoo siltapilarien akanvirtoja, ei aloittelijallakaan pitäisi olla vaikeuksia. Jokiretkeilyyn Oulun lähistöllä on paljon vaihtoehtoja kulloisenkin vesitilanteen mukaan, esimerkiksi Kiiminki-, Kuiva-, Ii- ja Simojoki. Missä ovat Perämeren pisimmät hiekkarannat? Entä sileimmät rantakalliot? Kiinnostaako yksityinen hiekkaranta kolmen kilometrin päässä Nallikarista?

Kun taitoa on kertynyt ja varusteet ovat kunnossa, voi harkita meriretkelle lähtöä

Vaihtelua kotimaan kohteisiin voi hakea Ruotsin puolelta Haaparannasta alkaen, eikä Norjaankaan ole mahdoton matka. Vaihtoehdot ja haasteet eivät melojalta lopu. Netti on paras tapa etsiä tietoja eri kohteista. tämän sivuston Paikat-sivulla on tarkempia selostuksia eri melontapaikoista.

KOSKIMELOJALLE RIITTÄÄ KYYTIÄ

Mikäli haluaa vauhtia, haasteita, uuden oppimista, vaarallisiakin tilanteita, itsensä voittamista ja nöyryyttä, niitä tarjoaa koskimelonta niin aloittelijalle kuin konkarillekin. Freestylemelonnassa leikitään aallossa tai stopparissa ja tehdään erilaisia liikkeitä taitojen ja uskalluksen rajoissa.

Freestyle on hyvä tapa opetella taitoja, sillä pelipaikat ovat yleensä turvallisia ja uiminen aiheuttaa lähinnä henkisiä vammoja. Koskenlaskussa lasketaan jokea oman osaamisen ja uskalluksen rajoissa.