OSM:n sähköinen vajakirja

Oulun Seudun Melojilla on käytössä sähköinen kajakkien varauskalenteri.  Löydät samasta varauskalenterista sekä Nokkalan vajan että Mustasalmen kontin kajakit. Paperiset vajakirjat poistuvat käytöstä kesällä 2023.

Voit tehdä lyhyitä tuntivarauksia tai pidempiä päivävarauksia. Maksimivarausaika on 4 päivää.

Varausohjeet

  1. Avaa varauskalenteri
  2. Valitse kalustoryhmä paikan ja kajakin tyypin perusteella, minkä haluat varata
  3. Valitse tarvitsetko kajakkia muutamaksi tunniksi vai useammaksi päiväksi. Voit tarvittaessa yhdistää näitä varauksia.
  4. Valitse kalenterista aloitusaika ja kajakki. Kalenterissa näkyy ainoastaan vapaat ajat, jos kalusto on varattu, se ei ole näkyvissä kalenterissa.
  5. Täytä ”asiakastiedot”, myös käyttöpaikka: kerro mihin olet menossa melomaan, muun muassa turvallisuussyistä.
  6. Automaattinen kesto tuntivarauksille on 1 tunti. Jos haluat lainata pidemmän ajan kuin tunnin, klikkaa ”vaihda päättymisaikaa…”
  7. Vahvista varaus. Vahvistuksen jälkeen saat sähköpostitse vahvistusviestin, missä on linkki, jonka kautta voit tarkistaa varauksesi ja tarvittaessa perua sen.

Varauksen muuttaminen tai peruminen

Vahvistuksen jälkeen et voi enää muokata varausta, mutta voit perua sen. Vahvistuksen yhteydessä sait sähköpostitse vahvistusviestin, missä on linkki, jonka kautta voit perua varauksen.

Jos haluat muokata varausta, niin peru nykyinen varaus ja tee uusi varaus.

Erityisohjeita

Yli vuorokauden kestävät varaukset: kun haluaa varata kajakin yli vuorokauden mittaiseksi ajaksi päättymiskellonaikaa ei voi muokata. Mikäli haluat, että varauksesi lopetusaika on eri kuin järjestelmän ehdottama, sinun täytyy tehdä kaksi varausta peräkkäin.

Järjestelmään tutustumista varten listalla on ”testikajakki”, jolla voit käydä harjoittelemassa ennen varsinaisia varauksia.

Jos palautat lainamasi välineet aikaisemmin (yli tunnin) kuin olet varannut, käy peruumassa varaus, niin kalusto on heti saatavilla muille käyttäjille.

OSM pitää oikeuden muuttaa varauksia.